פרסום | קשרו אלינו
נט4יו
כל הרשת הישראלית במקום אחד
  עמוד הבית >> רססים - RSS >> איך קוראים לתמיסה שמסיסותו יורדת עם עליית הטמפרטורה?

רססים - RSS

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link שאל את עזרא שאל את עזרא (30-6-2024 14:50:15)

feed איך קוראים לתמיסה שמסיסותו יורדת עם עליית הטמפרטורה? (7-6-2024 20:51:00)
איך קוראים לתמיסה שמסיסותו יורדת עם עליית הטמפרטורה? מהו פתרון שמסיסותו יורדת עם עליית הטמפרטורה? תמיסה שהמסיסות שלה יורדת עם עליית הטמפרטורה היא תמיסה שהופכת פחות מסיס ככל שהטמפרטורה עולה. תופעה זו ידועה כאפקט המסיסות ההפוכה. זה ההפך מהשפעת המסיסות הרגילה, הקובעת שהמסיסות עולה עם עליית הטמפרטורה. אפקט המסיסות ההפוכה נגרמת מהעובדה שככל שהטמפרטורה עולה, המולקולות של המומס הופכות לאנרגטיות יותר ונעות מהר יותר. אנרגיה מוגברת זו גורמת למולקולות להתפרק, מה שמפחית את מסיסות התמיסה. אפקט המסיסות ההפוכה נראה לרוב בתמיסות של מלחים, כגון נתרן כלורי (NaCl) ...

execution time : 0.319 sec
נט4יו
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: