הזנת שמרים במהלך התסיסה האלכוהולית (DAP – מזין שמרים) במאמר זה נלמד מהו מזין שמרים (DAP), למה הוא חשוב וכיצד יש להוסיפו לתירוש וליין בתהליך הכנת היין כדי למנוע פגמים, למנוע ריחות לוואי, למנוע תסיסה תקועה ולהבטיח תסיסה שלמה לכדי יין יבש. מהו DAP בארץ נפוץ לראות מזין שמרים מהסוג האנ-אורגני או “מינרלי” כדוגמת DAP שהוא למעשה אמוניה המופיעה בצורת מלחים) בעוד שבעולם נהוג לראות תערובות מורכבות שמציעות תערובת של מקורות חנקן נגישים (מינרלים וויטמינים שונים (בארץ המוצרים הללו פחות נפוצים בגלל חוקי כשרות והעובדה ש DAP הוא הזול ביותר מבין כולם). DAP (diammonium pho ...
מתכון הכנת יין רימונים ממיץ (חלק ב’) בהמשך ל חלק א’ של המאמר – הכנת יין רימונים , בעבודה עם מיץ אנו עובד
מתכון – הכנת יין רימונים (חלק א’) בשנים האחרונות יין רימונים תפס תאוצה בקרב חובבי היין, יקבי הבוטיק והיינ
... דוגמא מיכל א’ – X מיכל ב’ –V מיכל ג’ת בירידת הסוכר (על הגרף הדבר נראה כמעבר משיפוע לקו ישר) , אם הסוכר לא נ ...
חומצה בתירוש ויין חלק ג’ – תיקון חומצה בתירוש וביין אדום: הקדמה: לא אדון באסכולות השונות הנוגעות במידת ̶
התרשים המלא להכנת יין אדום בצורה מקצועית לחצו כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום קבלת הענבים The post תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש first appeared on Winemaking.co.il .
עונת הדובדבנים החלה? זמן להתסיס קינוח! ליקר או שיכר דובדבנים הינו משקה אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה, הונגרים ור
*חומצה כוללת : (TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזון (בין האלכוהול והסוכר
... ומצות נוספות כמו לדוגמא חומצה אצטית ( Acetic ) וחומצה סוקס של המקרים בעזרת חומצה טרטרית בלבד, שהינה חומצה יציבה בקטריאלית וחזקה (כל ...
... ם בצורה זולה יותר מאשר שימוש בענבי יין איכותיים, אך גם ט של החומצות האורגניות מוצו ב"יין הראשון", ישנם עוד טאנינים, תרכובות צב ...