חמשת העקרונות של ארגון הבריאות העולמי לבטיחות מזון טובה יותר הקדמה מחלות שבני האדם מקבלים מאכילת מזון מזוהם הן גורם מרכזי לנכות ומוות ברחבי העולם, כפי שעולה מהמדדים הראשונים של ארגון הבריאות העולמי (WHO) לגבי התפוצה העולמית של מחלות – מזון שפורסמו בדצמבר 2015. מחלות אלה, במיוחד הנגרמות על ידי חיידקים , וירוסים, טפילים ופטריות – ניתן להימנע מהם, והחינוך בטיפול במזון בטוח הוא מדד מרכזי למניעה, כולל עמידות מיקרוביאלית. ארגון הבריאות העולמי בנה את חמשת העקרונות לתוכנית מזון בטוחה יותר : 1. שמירה על היגיינה וניקיון בכלל 2. הפרדה בין מזון גולמי למזו ...
גיל כדורי, תברואן וטכנולוג מזון , מסביר כי חשוב לדעת שהחם רבים, מכיל חומר משמר. "מדובר בחומר כימי אשר מוכנס למזון כדי לאפשר לו חיי מ ...
... ניזמים מזיקים הנמצאים במזון. מיקרואורגניזמים חיידקים, חלב) מהווים סיכון. ניתן למנוע הרעלות מזון ע"י הרגלי ניקיון טובים בשילוב ע ...
... ם את האיכות התברואתית ובטיחות המזון ומכאן גם את בריאות ם מוכנים כגון חיתוך תפוחי אדמה להכנת סלט קר וכדומה. לוחות העבודה והסכינים ...
... עיים ואף להרעלות קשות. כימית: נובעת מחומרים כימים שהגיעם שאינם עוברים טיפול בחום, כגון סלטים קרים, ומכאן אל הסועדים הדרך קצרה. להלן ...
... משקה שמרענן את כל העולם (קולה) ? ומה אנו" מורחים" במם מהצומח,אינם מכילים כלל וכלל כולסטרול- אשר מצוי בחי,או בם מן החי(ח ...
... אם לאופי העסק קובעים את המנות שיוגשו בבית העסק ואת מחירם וחו"ג ,שיטת הבישול וההכנה,זמן ההכנה וחלוקה לשלבים (הכנה ראשונה,בשל צנן ...
... ית,מעבר לרשתות נקיות. *מקרר גלם נקי ומחוטא. *מחלקה נקייה חלב שלא עברו פסטור. • חמאה. • גבינות רכות כגון ברי או קממבר. • גבינות כחול ...
תברואה The post תברואה appeared first on גיל כדורי ייעוץ למסעדות, יועץ בטיחות וטכנולוג מזון .